Gilles Azzoni
Ardèche, Frankrig
Gilles Azzoni er en levende legende inden for naturvin i Ardèche. Han har dyrket sine marker økologisk siden 1983 og er gennem den økologiske praksis blevet inspireret til at vinificere mere naturligt år for år. Det er en klassisk historie om en vinbonde, der stopper op, tænker sig om, omlægger til økologi, kommer tættere på jorden, stoler mere og mere på sine druer og i sidste ende er gået 100% den naturlige vej, til inspiration for mange nye vinbønder.
Gilles kommer fra et meget andet sted end vinmarkerne i Ardèche, han har haft en ret rough opvækst i det paisiske ban-lieu miljø, hvor han i mange år var professionel bokser, før han måtte stoppe og gentænke sin livsbane. Skæbnen førte ham til Sydardèche, hvor han altså siden har regenereret vinmarker og nu i hans alderdom har startet Le Raisin et l’Ange, et negoce-projekt med sin søn Antonin, som vi også arbejder sammen med.
Gilles har dog beholdt en enkelt hektar af sit gamle domæne, Mas de la Bégude, hvor han fortsat laver to vine: en hvid, Monteau og en rød, Frigoula. Han har gennem sit lange liv blandt vinene fået en forståelse af sig selv som ledsager til vinstokkene, mere end som varetager og transformator og hans to vine vidner om et unikt terroir, der får lov at skinne igennem i vinene.
Cuvée descriptions
+ Monteau
Type: Hvidvin
Drue(r): Muscat, Marsanne & Petit Manseng
Jordbund: Kalksten
Vinifikation: Et par dages maceration, efterfulgt af 10 måneders lagring på tank før flaskning.
Certificering: Ingen
+ Frigoula
Type: Rødvin
Drue(r): Syrah & Marsanne
Jordbund: Kalksten
Vinifikation: 21-dages maceration, efterfulgt af 10 måneders lagring på tank før flaskning.
Certificering: Ingen