Jean Ginglinger
Pfaffenheim, Alsace, Frankrig
Jean Ginglinger laver magiske ting i hans troldmandskælder i den sydlige del af Alsace. Ofte bliver hvert enkelt fad vinificeret for sig, så listen af vine er laang, og hver cuvée har sit eget udtryk. Der bliver bl.a. eksperimenteret med vinifikation af enkelte parceller og forskellige typer maceration.
Jean kommer fra en vinbonde-familie, der har lavet vin i området siden 1600-tallet, og er bl.a. fætter til kultvinbonden Bruno Schueller. Domænet har været biodynamisk certificeret siden 2001, og økologisk endnu længere. De fleste vine er vinificeret uden brug af svovl, og det bliver flere år efter år.
Cuvée descriptions
+ Glou Glou
Type: Hvidvin
Drue(r): Pinot Blanc
Jordbund: Kalksten & sandsten
Vinifikation: Manuel høst, spontan gæring ved naturligt gær og lagring i ståltank før flaskning.
Certificering: Økologisk
+ Pinot Gris
Type: Hvidvin
Drue(r): Pinot Gris
Jordbund: Kalksten & sandsten
Vinifikation: Manuel høst, langsom presning, spontangæring på naturligt gær og modning på foudres sur lie.
Certificering: Økologisk
+ Gewürztraminer Steiner
Type: Orangevin
Drue(r): Gewürztraminer
Jordbund: Kalksten & sandsten
Vinifikation: Manuel høst, langsom presning, tre ugers maceration, spontangæring på naturligt gær og ét års modning på gamle fade.
Certificering: Økologisk
+ KS
Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund: Kalksten & sandsten
Vinifikation: Manuel høst, direkte pres, spontangæring på naturligt gær og ét års modning på gamle fade.
Certificering: Økologisk
+ Steiner
Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund: Kalksten & sandsten
Vinifikation: Manuel høst, direkte pres, spontangæring på naturligt gær og ét års modning på gamle fade.
Certificering: Økologisk
+ Pinot Noir Sand
Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund: Gul kalksten & sandsten
Vinifikation: Manuel høst, direkte pres, spontangæring på naturligt gær og ét års modning på gamle fade.
Certificering: Økologisk
+ Pinot Noir Sandstein
Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund: Kalksten & sandsten
Vinifikation: Manuel høst, direkte pres, spontangæring på naturligt gær og ét års modning på gamle fade.
Certificering: Økologisk