Mas de l’Escarida

Ardèche, Frankrig

 

'Pechno-Punk' Laurent Fell fra Mas de l'Escarida laver vin i det vestlige Ardèche, hvor der er rigtig mange træer og ikke særlig mange vinmarker. Det er et ret specielt sted, Laurent dyrker 4 hektar på et ret isoleret sted, 500 meter over havet, blandt nåleskov og med en meget sandet jordbund. Højden og de kolde nætter giver vinen en friskhed man sjældent finder i varme Ardéche og de er ofte meget mineralske. 

Laurent har været økolog siden han startede domænet i 2012 og alle hans marker er certificeret. Han arbejder zero-zero i kælderen og tilsætter altså ingenting til vinen- og sådan har det været fra day 1. Han presser sine druer meget nænsomt på en gammel kurvepresse og mosten løber i tanke kun ved hjælp af tygdekraft. Alt er altså super håndholdt, Laurent er en ægte paysan, der holder sit håndværk i hævd, med en energi og ærlighed, der skinner igennem i hans vine, som alle er særegne skabninger af et særegent terroir.

 

CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Lo Grand Fresiment

Type: Hvidvin
Drue(r): Sauvignon Blanc & Viognier
Jordbund: Skiffer & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, direkte pres af afstilkede druer, opvækst og modning i tank før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ La Mai Polida

Type: Hvidvin
Drue(r): Viognier
Jordbund: Skiffer & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, direkte pres af afstilkede druer, opvækst og modning i tank før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Fai Virar Rosé

Type: rosévin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Skiffer & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, direkte pres af afstilkede druer, opvækst og modning i tank før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Fai Virar Rouge

Type: rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Skiffer & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, direkte pres af afstilkede druer, opvækst og modning i tank før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Sota Mon Soleu

Type: Rødvin
Drue(r): Merlot
Jordbund: Skiffer & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, afstilkede druer, fem dages maceration før pres i kurvepresse. Opvækst og modning i tank før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Sople e Joiós

Type: rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Skiffer & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, direkte pres af afstilkede druer, opvækst og modning i tank før flaskning.
Certificering: Økologisk