Samuel Boulay
Ardèche, Frankrig
Samuel ville allerhelst bytte sin vin for naturalier – en idé, der desværre harmonerer dårligt med EU-lovgivning! Da Christopher mødte Samuel for første gang arbejdede han for Michel Augé (Maison Brulées,) i Loire-dalen, og lavede en lille smule vin på egne marker. I 2015 fik han så tilbudt at overtage en del af Gilles Azzonis marker med vinstokke i Ardéche - et tilbud han ikke kunne sige nej til! Med ham flyttede også sine mange høns.
Samuel er ikke bange for modne druer i en tid, hvor alle laver “maceration carbonique” og ikke kan få deres røde vine lyse nok. Det er vine med dybde og kompleksitet - vine der på mange måder reflekterer personen bag.
Cuvée beskrivelser
+ Ritournelle
Type: Hvidvin
Drue(r): Roussanne
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Langsomt pres over 10 dage, modning og lagring på fad. Næsten to års elevage før flaskning og frigivelse.
Certificering: Ingen
+ Rappapéo
Type: Hvidvin
Drue(r): Viognier & Roussanne
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Presset direkte i fad, opvokset, modnet og lagret to år i fad uden op-topning før flaskning.
Certificering:
+ Damoiselle Blanc
Type: Hvidvin
Drue(r): Viognier
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Presset direkte i fad, opvokset, modnet og lagret 20 måneder i fad før flaskning.
Certificering: Ingen.
+ Damoiselle Rosé
Type: Rosévin
Drue(r): Cabernet Sauvignon
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Direkte pres, opvokset, modnet og lagret ca. 3 år i fad før flaskning.
Certificering: Ingen
+ Fricheti
Type: Rødvin
Drue(r): Merlot & Cabernet Sauvignon
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Macereret, presset og fermenteret hver for sig. Samlet i gamle fade før ét års lagring og flaskning.
Certificering:
+ Baltringue
Type: Rødvin
Drue(r): Merlot
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Et par ugers carbonick maceration, direkte pres i fad og 20 måneders lagring før flaskning.
Certificering: Ingen
+ Aleph
Type: Rødvin
Drue(r): Alicante & Merlot
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Carbonisk maceration og co-fermentation i tank. EFterfølgende ét års lagring på fad før flaskning.
Certificering: Ingen