2 Naturkinder

Franken, Tyskland

De to naturbørn, Melanie og Michael, er oprindeligt akademikere og deres tilgang til vindyrkning er holistisk og gennemtænkt. De forstår vinen som en levende organisme, en organisme som bliver berørt af mange forskellige organismer, hvor mennesket er en af dem, men bestemt ikke er den eneste. På den måde bliver vinen en slags vidnesbyrd på alle de liv, der er har været med til at forme den.

Dette afspejler sig i både deres mark- og kælderarbejde, hvor de ser andre organismer fx planter, insekter og gærstammer som deres samarbejdspartnere. Det handler om minimal intervention, både i marken og i vineriet og vinene fra de to naturbørn udtrykker klart den utæmmede vildskab som frit levet liv er.


CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Vater & Sohn

Type: Hvidvin
Drue(r): Müller-Thurgau, Bacchus & Silvaner (57% / 22% / 21%)
Jordbund: Kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, Bacchus er direkte presset, Müller-Thugau og Silvaner halvt direkte pres/halvt én uges maceration, modnet på stål før flaskning. Minimalt tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen

+ Fledermaus Weiss

Type: Hvidvin
Drue(r): Müller-Thurgau & Silvaner (64% / 36%)
Jordbund: Kalksten
Vinifikation: Begge druer er håndhøstede, Müller-Thurgau fodtrampet, presset og gæret på stål. Silvaner afstilket, knust og presset dagen efter, fermenteret på egetræsfad. Samlet før flaskning.
Certificering: Ingen

+ Drei Freunde

Type: Orangevin
Drue(r): Silvaner, Bacchus & Müller-Thurgau (64% / 35% / 1%)
Jordbund: Kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, én uges semi-carbonisk maceration, presset, gæret og modnet i enten stål (Bacchus & Müller-Thurgau) eller fad (Silvaner).
Certificering: Ingen

+ Weinschwärmer

Type: Orangevin
Drue(r): Pinot Gris & Riesling
Jordbund: Kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, Pinot Gris afstilket og fem dages macereret, Riesling direkte pres, modnet sammen på gamle egetræs foudre før flaskning.
Certificering: Ingen

+ Heimat Silvaner

Type: Orangevin
Drue(r): Silvaner
Jordbund: Kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, størstedel af druerne macereret én uge og de resterende druer carbonisk macereret også én uge. Malolaktisk gæring og to års modning på fad før flaskning.
Certificering: Ingen

+ Black Betty

Type: Rosévin
Drue(r): Domina, Pinot Meunier & Spätburgunder (85% / 13% / 2%)
Jordbund: Kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, Domina fodtrampet, én times maceration og presset med de resterende druer. Gæring og modning på gamle egetræsfade før flaskning.
Certificering: Ingen