Achillée

Alsace, Frankrig

 

Achillé er drevet af familien Dietrich, som har tårnhøje ambitioner, både for produktion og kvalitet af vine. Deres stokke er spredt over de fire hjørner af det centrale Alsace, og byder derfor på et meget varieret terroir fra grus, til sandsten, ler, granit og skifer. De arbejder manuelt og med minimal intervention både i markerne og i vineriet med alle de klassiske druesorter fra Alsace og vinificerer dem naturligt, og tilsætter kun svovl i homøopatiske mængder, når de vurderer, vinen har brug for det.

Faderen Yves står med sin kæmpe erfaring og biodynamiske ideologi for markarbejdet, mens sønnen Jean tager sig af kælderarbejdet, hvor der bruges både inox og gamle fade, til at understrege de mange forskellige terroir, druerne kommer fra. Den anden søn Pierre, tager sig af salget. 

Domænet blev biodynamisk certificeret i 2003 og i 2016 byggede de en bioklimatisk vinkælder! Og hvad er så det? Jo, det er såmænd en bygningsstruktur lavet udelukkende af træ og halm, som fantastisk nok holder en god grundtemperatur på 14 grader året rundt. Det betyder at der ikke brug for fossile brændstoffer til opvarmning eller aircondition, et ønske fra Dietrich-familien i deres ideologiske bestræbelse på at gøre vinproduktionen 100% naturlig. Konstruktionen er bygget af 100 tons halm og der er opsat regnvandsgenvindingssystem på taget, der gør det muligt at genvinde 50m3 vand årligt til at rense gulve og tanke. 1000 m2 Solpaneler på taget af maskinhallen forsyner bygningen med den elektricitet, maskinerne har brug for. Det er den største halmbygning i Europa med et areal på 2323 m2.

Her er altså tale om en vingård, der tænker vinproduktion i et holistisk perspektiv og vinene vibrerer af det dynamiske liv, der omgiver alt Achillé gør.



 

CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Pet Nat

Type: Mousserende Hvidvin
Drue(r): Sylvaner & Pinot Gris
Jordbund: Granit & ler
Vinifikation: Manuel høst, direkte pres, spontangæring på naturligt gær, én måneds i ståltank før flaskning. Ni måneders lagring før degorgering og frigivelse.
Certificering: Økologisk

+ Alsace

Type: Hvidvin
Drue(r): Blend af Pinot Blanc, Pinot Auxerrois, Riesling + andet!
Jordbund: Granit & ler
Vinifikation: Manuel høst og afstilkning, direkte pres, spontangæring på naturligt gær, fem måneders lagring i foudres sur lie før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Gewürztraminer Vif

Type: Hvidvin
Drue(r): Gewürztraminer
Jordbund: Granit & ler
Vinifikation: Manuel høst, seks timers koldmaceration i pressen før pres, spontangæring på naturligt gær, fem måneders lagring i foudres sur lie.
Certificering: Økologisk

+ Ganzeracker

Type: Hvidvin
Drue(r): Sylvaner
Jordbund: Granit & ler
Vinifikation: Manuel høst og afstilkning, direkte pres, spontangæring på naturligt gær, syv måneders lagring i foudres sur lie før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Pinot Noir Granite

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund: Granit
Vinifikation: Manuel høst, 22 dages maceration af hele klaser, to års lagring; 40% i gamle fade og 60% i stål før flaskning.
Certificering: Økologisk