Antoine Sanzay

Saumur-Champigny, Loire, Frankrig

Antoine Sanzay har lært at lave vin af nogle af de bedste, heribland Romain Guibertau og Clos Rougeard. Slet ikke en dårlig referance. I 2002 overtog han det 11 hektar store domæne fra sin afdøde far. Det meste af markerne er tilplantet med Cabernet Franc og økologisk certificerede siden 2009. I dag anvendes også nogle biodynamiske metoder.

I kælderen lader han vinen spontangære, men anvender en lille smule svovl for at kontrollere hvilken gær der er til stede. Siden hen får vinen lov til at hvile på fad i 9-18 måneder.

Antoines vine er elegante og vinder meget ved efterfølgende lagring.


CUVÉE Beskrivelser

+ La Paterne

Type: Rødvin
Drue(r): Cabernet Franc
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Manuel høst og afstilkning. Direkte pres og spontangæring på naturligt gær. 25-dages fermentation i betontank før 9-måneders modning 60% på cement og 40% i gamle fade.
Certificering: Økologisk

+ Les Terres Rouges

Type: Rødvin
Drue(r): Cabernet Franc
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Manuel høst og 50% afstilkning. Semi-carbonisk maceration og spontangæring på naturligt gær. 12-dages fermentation i betontank før 18-måneders modning på cement.
Certificering: Økologisk

+ La Haye Dampierre

Type: Rødvin
Drue(r): Cabernet Franc
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Manuel høst og afstikning. Spontangæret i betontank ca. 21 dage før pres. Modning og lagring på cement 9-måneder før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Les Poyeux

Type: Rødvin
Drue(r): Cabernet Franc
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Manuel høst og afstilkning. Direkte pres og spontangæring på naturligt gær. 30-dages fermentation i betontank før 18-måneders modning og lagring på fem år gamle egetræsfade.
Certificering: Økologisk