Claude Buchot

Jura, Frankrig

Claude Buchot plantede sine første vinstokke i 1974, på det der før havde været farens marker, hvor kvægbestanden til mælkeproduktion græssede. I mange år drev Claude mælkeproduktionen videre, men vinen trak mere og mere, jo flere stokke han fik sat i jorden.

Vinmarkerne er, udover aldrig at være blevet sprøjtet, fantastisk belliggende, i byerne Beaufort og Maynal i det Sud Revemont, den aller sydligste del af Jura.

Claude har i mange år været en low key legende i Jura. Han var en af de første (muligvis faktisk dén første) til at blive økologisk certificeret i Jura i start 80’erne og hans vine har ikke været tilsat svovl siden 2006. Siden starten af 00’erne har han også eksperimenteret med biodynamiske præparater og nitrogenfixere, men er aldrig blevet certificeret.

Han er for tiden ved at pensionere sig selv, men det har han nu været i et par år, og han bliver ved med at sende os en smule vin- hvilket vi er rigtig glade for, for hvilke vine! De er rene og klare udtryk for Jura-terroiret, det er ordentligt håndværk i sin essens.

Heldigvis har han taget unge juravinbønder under vingerne og han laver også stadig lidt vin.


CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Au Château

Type: Hvidvin
Drue(r): Chardonnay
Jordbund: Ler, kalksten & mergel
Vinifikation: Håndhøstet, spontan gæret og kort lagring med regelmæssig optopning ("ouillé") på ældre fade. Ingen klaring, men let filtrering.
Certificering: Økologisk

+ Terroir du Bry

Type: Hvidvin
Drue(r): Chardonnay
Jordbund: Ler, kalksten & mergel
Vinifikation: Håndhøstet, spontan gæret. 30 måneders lagring på flor ("sous voile") i ældre fade. Ingen klaring, men let filtrering.
Certificering: Økologisk

+ Cuvée Charles Baudelaire

Type: Hvidvin
Drue(r): Chardonnay & Savagnin
Jordbund: Ler, kalksten & mergel
Vinifikation: Håndhøstet, spontan gæret. 30 måneders lagring på flor ("sous voile") i ældre fade. Ingen klaring, men let filtrering.
Certificering: Økologisk

+ Côtes du Jura Savagnin

Type: Hvidvin
Drue(r): Savagnin
Jordbund: Ler, kalksten & mergel
Vinifikation: Håndhøstet, spontan gæret. 30 måneders lagring på flor ("sous voile") i ældre fade. Ingen klaring, men let filtrering.
Certificering: Økologisk

+ Poulsard

Type: Rødvin
Drue(r): Poulsard
Jordbund: Ler, kalksten & mergel
Vinifikation: Håndhøstet, afstilket og nedkølet inden pres. Spontan gæret i tank. Ingen klaring eller filtrering.
Certificering: Økologisk

+ Vin Jaune

Type: Hvidvin
Drue(r): Savagnin
Jordbund: Ler, kalksten & mergel.
Vinifikation: Håndhøstet, spontan gæret. Seks år lagring på flor ("sous voile") i ældre fade. Ingen klaring, men let filtrering.
Certificering: Økologisk