Domaine Vinci

roussillon, Frankrig

Ved foden af bjergene i Corbieres driver parret Olivier Varichon og Emmanuelle Domaine Vinci. De mødtes egentlig i London i 90’erne, hvor de begge arbejdede i vinbranchen, indtil de besluttede sig for at rykke teltpløkkerne op og flytte til Roussillon for at starte deres eget domæne. Emmanuelle kommer fra området, mens Olivier oprindeligt er fra en familie af vinproducenter i Savoie, og har studeret vinproduktion i Bourgogne i samme klasse som Phillippe Jambon i start 90’erne.

Emmanuelle og Olivier begyndte deres projekt helt tilbage i 2001, på samme tidspunkt som hans tidligere klassekammerat Philippe Jambon. Det skabte et lille overraskende progressivt miljø for vindyrkning i den lille by i Roussillon i begyndelsen af 00’erne(!) Emmanuelle og Olivier arbejder på seks hektar gamle, meget isolerede og ekstremt smukke vinmarker i det bjergede område, som er spredt rundt i Agly-dalen. Alt arbejdet foregår manuelt og nogle af vinmarkerne er så isolerede, at der ikke er nogen forurening fra naboer, der bruger meget kemi i vinmarkerne. Udover dårligt vejr, som altid har vinbondens skæbne i sin hånd, er det største problem faktisk vilde dyr.

I vinkælderen er processerne skåret ind til benet. Hvide druer presses langsomt, inden fermenteringen og lagres i ståltanke i omkring 16 måneder. Deres rødvine macererer i et ældre kar af cement, før de presses i en ståltank, hvor vinen lagres. Før i tiden lagrede Olivier vinen på tønder, men fandt langsomt ud af, at det faktisk ikke var noget for ham med gamle vintønder, fordi lagringen skærmede for hans fornemmelse for vinens frugt. Han skiftede derfor til ståltanke for at opnå et mere rent, klart og friskt udtryk, hvor han stadig bevarer en kompleksitet og intensitet fra frugten og terroiret. Alle vinene fra Domaine Vinci bliver flasket uden nogen tilsætninger.


Cuvée descriptions