Guy Breton

Beaujolais, Frankrig

 

Yep! The one and only.

Det er en drøm, der er gået i opfyldelse at arbejde med Guy Breton, som er en del af den originale ”Gang of Four”. ”Gang of Four” kan vel sagtens betegnes som det egentlige startskud på den bølge af naturlige vinpraksisser, der i dag er fuldstændig toneangivende og uundgåelige i vinverdenen. De fire vinbønder Marcel Lapierre, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet og Guy Breton besluttede i start 80’erne at droppe kemien og lade vinen leve frit. De var dels bekymret for sprøjtegiftenes indvirkning på miljøet og terroiret, men også trætte af at deres arbejde var blevet overtaget af maskiner og mest bestod i at hælde kemikalier i vinen. De savnede slet og ret deres håndværk!

Guys vine er en bro mellem klassisk Beaujolais og Bojalien. Vinene er rene og frugtige, men med en moderne lethed.

Her har vi at gøre med en O.G. og det kan smages.

 

CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Marylou

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Granit
Vinifikation: Afkøling af frugten til seks grader efter håndhøst. Spontan gæring ved naturligt gær i betontank efterfulgt af 20-25 dages carbonisk maceration. Modning og lagring 6-8 måneder sur lie i brugte Bordeaux-fade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen, men vinen er opkaldt efter Guys datter Marylou.

+ Régnié

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay (lille andel négoce)
Jordbund: Granit & sand
Vinifikation: Afkøling af frugten til seks grader efter håndhøst. Spontan gæring ved naturligt gær i betontank efterfulgt af 20-25 dages carbonisk maceration. Modning og lagring 6-8 måneder sur lie i brugte Bordeaux-fade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen

+ Côte de Brouilly

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Vulkansk
Vinifikation: Afkøling af frugten til seks grader efter håndhøst. Spontan gæring ved naturligt gær i betontank efterfulgt af 20-25 dages carbonisk maceration. Modning i tank og lagring 6-8 måneder sur lie i brugte Bordeaux-fade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen

+ Chiroubles cuvée Léa

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Sand & granit
Vinifikation: Afkøling af frugten til seks grader efter håndhøst. Spontan gæring ved naturligt gær i betontank efterfulgt af 20-25 dages carbonisk maceration. Modning i tank og lagring 6-8 måneder sur lie i brugte Bordeaux-fade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen

+ Morgon V.V.

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Granit & sand
Vinifikation: Afkøling af frugten til seks grader efter håndhøst. Spontan gæring ved naturligt gær i betontank efterfulgt af 20-25 dages carbonisk maceration. Modning i tank og lagring 6-8 måneder sur lie i brugte Bordeaux-fade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen

+ P'Tit Max

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Skifer
Vinifikation: Afkøling af frugten til seks grader efter håndhøst. Spontan gæring ved naturligt gær i betontank efterfulgt af 20-25 dages carbonisk maceration. Modning i tank og lagring 11 måneder sur lie i brugte Bordeaux-fade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen