La Voluta

roussillon, Frankrig

Jean-Benoit Vivequain og Anna Rubio mødte hinanden, mens de var ude at rejse. De arbejdede for samme vinbonde i New Zealand og partnerskabet og vinmageriet krydret med lidt kærlighed tog de med sig hjem til Frankrig, hvor de begyndte at lave deres egen vin. De stiftede La Voluta i 2014, da de slog sig ned i den lille landsby Cucugnan. Anna kommer egentlig fra Barcelona og er uddannet grafisk designer. Den faglighed kan man fornemme bag La Volutas smukke og gennemtænkte grafiske elementer, da Anna står bag. Navngivningen af vinene udarbejder de i fællesskab, hvor det er måden, at ordene lyder på, som de synes skal passe sammen med vinenes karakter: Matahari, Sambori, Tigre, Mamba osv. Anna og Jean-Benoit er også en del af et lille vinfællesskab af unge vinbønder, som har samlet sig om den lidt ældre Fabrice Monnin. Her mødes de og diskuterer vin, spiser mad, spiller musik, og lever det ægte franske vinbondeliv.  

De dyrker omkring 6,5 hektar i det bakkede område mellem Cucugnan og Maury. I marken arbejder de primært med oprindelige sorter fra området, som især er Carignan og Grenache. Jean-Benoit og Anna har som mål at udforske det fulde potentiale for deres druer og terroir, så det er sjældent, at de producerer den samme vin to gange. Hvert år giver forskellige udtryk for vinene, og de vil hellere have, at druerne dikterer deres retning i kælderen, end at de har et fastbesluttet mål inden fermenteringen. En tilgang, som er inspireret af førnævnte, Fabrice Monnin, hvis kælder ligger lige om hjørnet, og som har virket som inspirationskilde til at blande forskellige årgange i deres cuveer. En proces, hvor det handler om, at give vinene en dybere afspejling af deres terroir og giver vinene en endnu højere grad af kompleksitet.


Cuvée descriptions