Mataburro

Rivesaltes, Roussillon, Frankrig


Laurent fra MataBurro er godt og grundigt macereret ind i vinbranchen. Blandt andet gennem hans mange år på La Verre Volé - Det Stjålne Glas - i Paris. Når vinbønderne har arbejdet på den side af disken, har de en dybere forståelse for, hvor meget vin, når alt kommer til alt, ender henne: I munden på spændte gæster. 

Navnet MataBurro kommer af togforbindelsen lige ved deres vinmarker, som har samme navn. På togets jomfrurejse kolliderede det desværre med to æsler, og derfor kom togforbindelsen til at hedde MataBurro, som betyder “æsel dræber”. 

Laurent og Melissa arbejder på tre hektar med gamle Grenche-stokke, der er plantet af Laurents bedstefar og Merlot-stokke, der er plantet af Laurents far for 30 år siden. Laurent har tidligere arbejdet for Alain Castex, som er en klar inspiration for hans vine. Vinmarkerne er umiddelbart ikke impossante, men alt det, der sker under jorden er helt fantastisk. Når man stamper i jorden, kan man simpelthen høre et jordskvulp, som skyldes at at jorden er fyldt med sunde regnorme, der stortrives i den næringsholdige jord. Man skal altså ikke skue hunden på hårene, og der kan gemme sig et vidunder nedenunder en flad vinmark.


CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Memo

Type: Rødvin
Drue(r): Macabeu
Jordbund: Ler
Vinifikation: Manuel høst, direkte pres og spontangæring på rustfrit stål.
Certificering: Ingen

+ Mura Mura

Type: Rosévin
Drue(r): Grenache, Merlot & Muscat
Jordbund: Ler
Vinifikation: Manuel høst, 30-60 timers maceration, co-fermentation og modning på rustfrit stål før flaskning.
Certificering: Ingen

+ Quartet

Type: Rødvin
Drue(r): Merlot & Muscat
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Manuel høst. Merlot macereret i 2-dage ved hele klaser før pres direkte i ståltank. Muscat macereret 10-dage før pres og blandet med Merlot.
Certificering: Ingen

+ Otium

Type: Rødvin
Drue(r): Grenache
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Manuel høst. 7-dages semi-carbonisk maceration før pres. Opvokst og modnet i tank.
Certificering: Ingen

+ Idoine

Type: Rødvin
Drue(r): Merlot
Jordbund: Ler
Vinifikation: Manuel høst, fodtrampet og én uges maceration. Opvæskt og modning i tank før flaskning.
Certificering: Ingen

+ Totem

Type: Rødvin
Drue(r): Mourvèdre & Grenache
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Manuel høst, ½ afstilket og ½ hele klaser. Macereret enten i amphora eller stål med daglig punch-down ("pigeage"). Spontangæring og modning i amphora før flaskning.
Certificering: Ingen