Mouzon Leroux

Champagne, Frankrig

Champagnerne fra Mouzon-Leroux er nogle af det mest energiske og levende vi har smagt, de er ekstremt terroirdrevne og ærlige. Vinene kommer fra 8 hektar i Verzy, en Grand Cru landsby i Reims-regionen, hvor jorden er en blanding af kalk, ler, sand og silt, men hvor især kalken giver sprød mineralitet til vinen, som bliver smukt komplimenteret af høj syre, der stammer fra vinens nordøstlige placering og deres arbejde med vinene, som alle er non-dosé.

Mouzon-Leroux er et familiedrevet champagnehus, nedarvet fra far til søn siden 1776. De arbejder med biodynamiske metoder og har plantet over 1300 træer og buske i markerne for at fremme biodiversiteten og dermed styrke stokkene. Om vinteren græsser høns og får mellem stokkene og sørger dermed for at stokkene har et forspring om foråret, samtidig med at de tilføjer dejlig gødning. Derudover har de plantet masser af timian, oregano, mynte og andre krydderurter mellem stokkene, som er en blanding af mest Pinot Noir og Chardonnay, men med en lille smule Arbane, Pinot Gris, Pinot Blanc, Pinot Meunier og Petit Meslier.


Cuvée descriptions

+ l’Atavique

Type: Mousserende hvidvin
Drue(r): Pinot Noir & Chardonnay (65% / 35%)
Jordbund: Kalksten & ler
Vinifikation: Håndhøstet, spontangæret på naturligt gær, 75% modnet på fad, resten på stål i seks måneder. Tre års lagring på flaske før degorigering og frigivelse.
Certificering: Ingen