Pierre Olivier Bonhomme

Touraine, Loire, Frankrig

Domaine Pierre-Olivier er produktet af Thierry Puzelats (Clos du Tue-Boeuf) négoce-projekt, som han startede i 90’erne, da høsten i en årrække havde skuffet. Hurtigt tog det om sig og projektet voksede sig større, så Thierry var på udkik efter en højre hånd. Et helt naturligt valg faldt på den unge, motiverede Pierre-Olivier, som allerede havde hjulpet nogle sæsoner og havde hænderne rigtigt skruet på. Pierre-Olivier lærte hurtigt alt, både i mark og kælder og vinificerede hele årgangen allerede fra 2011. To år senere overtog han hele vinifikationen og markerne og har styret det med bravur lige siden.

I dag arbejder han med 9 hektar fordelt i Tourraine, hvorfra han laver vine med stor modenhed og med tydelige paralleller til Tue-Boeufs vine. Vinene produceres så rent som muligt og han tilsætter derfor minimale mængder svovl før flaskning. Nogle årgange kan man være så heldig, at de hvide refermenter lidt i flasken, som giver et skønt levende og boblende udtryk. Præcis som ham selv. 


CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Sauvignon Blanc

Type: Hvidvin
Drue(r): Sauvignon Blanc
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Direkte pres, gæret og modnet på stål eller 225-liters gamle egetræsfade med 4-8 måneders sur lie. Minimalt tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen

+ POB

Type: Hvidvin
Drue(r): Sauvignon Blanc
Jordbund: Ler, flint & kalksten
Vinifikation: Direkte pres, gæret og modnet på gamle 600-liters egetræsfade før flaskning. Minimalt tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen

+ Tuffeaux

Type: Hvidvin
Drue(r): Chenin Blanc
Jordbund: Ler, flint & kalksten
Vinifikation: Direkte pres, gæret og modnet på gamle 600-liters egetræsfade. Minimalt tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen

+ La Boissière

Type: Hvidvin
Drue(r): Pinot d’Aunis
Jordbund: Ler, flint & kalksten
Vinifikation: Hele klaser, femten dages maceration, gæret og modnet på gamle barriques. Minimalt tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen