Quentin Le Cleac'h

Gard, Frankrig

I Sydfranske Gard nord for Montepellier destillerer Quentin Le Cleac'h noget af det mest interessante spiritus, som vi er stødt på. Historien bag er, at Quenstin pludselig blev interesseret i at destillere efter at have læst om bog om emnet, mens han boede i et selvforsynende kollektiv i Cevennes. Quentin blev så interesseret i, hvordan man destillerer, at han rakte ud til forfatteren bag, som tilfældigvis stod et sted i sit liv, hvor han drømte om at sælge sit gamle destilleri. Og dermed blev Quentin ejeren af et gammelt destilleri i Faugeres i 2014. Her arbejdede han indtil 2017, hvor han flyttede produktionen til Gard for at bygge sit eget lille sted. Her producerer han et lille udvalg af forskellig spiritus og brandy med druer fra nogle af de lokale naturvinsproducenter. Quentin har tre forskellige varianter af spiritus: Lagring på fade, som cognac, en urtemaceration og en tredje destillering med enebær for at lave gin.

Alle planter, som bliver brugt til forskellige infuseringer er samlet lokalt fra området og giver en intensitet og en grad af terroir. Personlighedsmæsigt er Quentin egentlig en ret stille og ydmyg fyr, som laver noget helt særligt; indbegrebet af, hvad moderne destillering og eksperimentering går ud på.

Da vi spurgte Quenstin, hvordan han allerhelst ville servere dem var svaret: rumtemperatur og måske med et lille stykke kage til. Det er sådan han bedst kan lide dem. Og det er hermed noteret!


Cuvée descriptions