Romain Le Bars

Tavel, Rhône, Frankrig

Romain Le Bars er en af dem, som vi anser for at blive et kæmpe navn i den nærmeste fremtid. I sine unge år arbejdede han i restaurationsbranchen, men han blev træt af skæve arbejdstider og en fortravlet hverdag. En aften, efter at have drukket en flaske Tavel af Eric Pfifferling, fik han en åbenbaring; han ville være vinmager. Herefter førte hans nye erkendelse ham direkte i armene til selvsamme Pfifferling, som han mødte på en vinmesse. Og han arbejdede for ham de næste syv år, før han lancerede sin første vintage tilbage i 2018. 

Romain er en stor mand med store hænder, og arbejder altid med en klar vision og fokus. Han er meget arbejdsom i vinmarken på sine 11 hektar i og omkring Tavel i Rhônedalen. Man kan sagtens fornemme, at Romain er en discipel af Pfifferling i sin vinstil med stor frugt og koncentration, men hans vine har endnu mere lethed i sin ekstraktion og dermed også i teksturen. Alt hans dyrkning er økologisk (ucertificeret), og der er ikke tilført noget under vinificeringen, undtagelsesvis en lille smule svovl ved flaskning for at stabilisere vinene.


Cuvée beskrivelser

+ Lirac Rosé

Type: Rosévin
Drue(r): Grenache & Carignan
Jordbund: Ler & Kalksten
Vinifikation: Håndplukket, direkte pres, spontan gæring på naturligt gær, modning på fad.
Certificering: Ingen

**+ A 2 C’est Mieux **

Type: Rødvin
Drue(r): Cinsault & Carignan
Jordbund: Ler & Kalksten
Vinifikation: Håndplukket, direkte pres af Cinsault og carbonisk maceration af Carignan, spontan gæring på naturligt gær, modning på fad.
Certificering: Ingen

**+ Tavel **

Type: Rødvin
Drue(r): Grenache, Cinsault & Syrah
Jordbund: Ler & Kalksten
Vinifikation: Håndplukket, direkte pres, spontan gæring på naturligt gær, modning på barriques.
Certificering: Ingen