Wasenhaus

Baden, Tyskland

 

Alexander Götze og Christoph Wolber har siden 2016 forandret vin-landskabet i Baden, med den kompromisløse stil de har lagt for dagen. Deres inspiration kommer i høj grad fra de franske vindistrikter og deres vinbønder, og det var da også i Bourgogne de mødte hinanden i 2013. De arbejdede på daværende tidspunkt for hhv. Domaine Leflaive og Bernard Von Berg.

Alex arbejder stadig for Domaine de Montille, imens Christoph er hjemme i Baden og holde styr på markerne i Laufen. De arbejder økologisk og gerne biodynamisk. De ejer ca 3,3 acres land og udover det, køber de druer hos forskellige økologiske vinbønder rundt omkring Kaïserstuhl. Alle vine er spontangæret, minimalt svovlet og ufiltrerede.

 

Cuvée descriptions

+ Gutedel

Type: Let macereret hvidvin
Drue(r): Chasselas (30 år gamle)
Jordbund: Kalksten & løss
Vinifikation: 50% afstilket, kort maceration, spontangæret, opvækst på egetræsfad. < 20mg/l SO2 totalt, ingen filtration.
Certificering: Ingen

+ weissburgunder

Type: Hvidvin
Drue(r): Weissburguner (Pinot Blanc)
Jordbund: Vulkansk & løss
Vinifikation: Hele klaser, 1 års lagring på brugte 600L egetræsfade + 6 måneder på rustfri stål. < 20mg/l SO2 totalt, ingen filtration.
Certificering: Ingen

+ weissburgunder möhlin

Type: Hvidvin
Drue(r): Weissburguner (60 år gammel)
Jordbund: Kalksten (terrasser)
Vinifikation: Hele klaser presset, 1,5 års lagring på brugte barriques. < 20mg/l SO2 totalt, ingen filtration.
Certificering: Ingen

+ chardonnay Filzen

Type: Hvidvin
Drue(r): Chardonnay (Musqué clone) (16 år gammel)
Jordbund: Kalksten & løss
Vinifikation: Hele klaser presset, 20 måneders lagring på gamle barriques. < 20mg/l SO2 totalt, ingen filtration.
Certificering: Ingen

+ spätburgunder

Type: Rødvin
Drue(r): Spätburgunder (Pinot Noir) (25 år gammel)
Jordbund: Kalksten, løss & sand
Vinifikation: 10% hele klaser presset, 1 års lagring på 228 L. fransk barrique + 6 måneder på rustfri stål. < 20mg/l SO2 totalt, ingen filtration.
Certificering: Ingen

+ spätburgunder vulkan

Type: Rødvin
Drue(r): 15 forskellige kloner af Spätburgunder (Pinot Noir) (20 år gammel)
Jordbund: Vulkansk
Vinifikation: 33 % hele klaser, 1 års lagring på 228 liter franske barriques, 6 måneder på rustfri stål. < 20mg/l SO2 totalt, ingen filtration.
Certificering: Ingen

+ spätburgunder bellen

Type: Rødvin
Drue(r): Spätburgunder (50 % franske kloner) (20 år gammel)
Jordbund: Kalksten & "kalket"løss
Vinifikation: 50 % hele klaser presset, 1,5 års lagring på 228 liter franske barriques. < 20mg/l SO2 totalt, ingen filtration.
Certificering: ingen

+ spätburgunder Möhlin

Type: Rødvin
Drue(r): Spätburgunder (ca 80 % tyske kloner) (40 år gammel)
Jordbund: Kalksten & løss
Vinifikation: 80 % hele klaser, 1,5 års lagring på 228 liter franske barriques. < 20mg/l SO2 totalt, ingen filtration.
Certificering: Ingen