Brand Bros

Pfalz, Tyskland

 

I det vestlige Pfalz, lige på grænsen til Rheinessen, har Daniel & Jonas Brand omkring år 2011 overtaget domænet fra deres forældre. I starten var stilen mere klassisk, men i løbet af de sidste 4-5 år har de lavet flere og flere vine uden tilsætninger. Markerne er dyrket økologisk, og certificeringen falder på plads i 2018 årgangen.
I marken har de mange interessante måder at håndtere tingene på, f.eks. "slapper" de druerne for at gøre skindet tykkere, og dermed undgå visse skindsygdomme. I kælderen bliver alting spontangæret, og nogle vine kommer på fad, men typisk har vinene maksimalt 1,5år elevage, ofte kortere.
De to unge brødre har fuld fart på, og er ikke blege for at eksperimentere med maceration, Pet Nat metoder og nye blends - meget atypisk for det ellers konservative vin-Tyskland!

 

Cuvée descriptions

+ Pet Nat Weiss

Type: Mousserende hvidvin
Drue(r): Silvaner & Weissburgunder (40% / 60%)
Jordbund: Løss, ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodstampet, macereret 10-timer før pres, lagret på stål og gamle barriques før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Pet Nat Orange

Type: Mousserende orangevin
Drue(r): Müller-Thurgau
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodstampet, macereret 6-7 dage før pres, lagret på stål og gamle barriques før flaskning
Certificering: Økologisk

+ Pet Nat Rosé

Type: Mousserende rosévin
Drue(r): Spätburgunder
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodstampet, macereret 24-timer før pres, lagret på stål og gamle barriques før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Wilder Satz

Type: Hvidvin
Drue(r): Pinot Blanc (24%), Müller Thurgau (21%), Riesling (12%), Chardonnay (12%), Scheurebe (10%), Kerner (8%), Silvaner (7%) & Pinot Gris (6%).
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Druesorterne plukkes hver for sig, fodtrampes, og macereres i forskellige tempoer. Lamgsomt pres, lagring hver for sig på forskellige fade og tanke, vinen samles ved flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Riesling Free

Type: Hvidvin
Drue(r): Riesling
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodtrampet, 24-timers maceration før pres, lagring på ståltank før tidlig flaskning med 4-5 g/restsukker, som udvikler lette perler på flasken.
Certificering: Økologisk

+ Wildrosé

Type: Rosévin
Drue(r): Portugieser & Riesling
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodtrampet, hele klaser macereret 3-4 dage, spontangæret på naturligt gær og modnet på gamle foudre, samt nyere fade før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Rieling Pur

Type: Hvidvin
Drue(r): Riesling
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodtrampet, 5-dages koldmaceration, spontangæret på naturligt gær og modnet på gamle foudre før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Pinot Blanc Pur

Type: Hvidvin
Drue(r): Pinot Blanc
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, langsomt fodtrampet over 12-timer, spontangæret på naturligt gær og modnet på gamle foudre før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Müller Thurgau Pur

Type: Hvidvin
Drue(r): Müller Thurgau
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodtrampet, 4-5 dages koldmaceration af hele klaser, spontangæret på naturligt gær og modnet på gamle fade før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Sylvaner Elis Maceration

Type: Orangevin
Drue(r): Silvaner
Jordbund: Løss, ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodtrampet, halvdelen macereret hhv. otte timer og to uger, spontangæret på naturligt gær og modnet 16-måneder på gamle fade før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Riesling Maceration

Type: Orangevin
Drue(r): Riesling
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, langsomt fodtrampet over 12-timer, spontangæret på naturligt gær og modnet på gamle foudre før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Hill of Flags

Type: Orangevin
Drue(r): Riesling
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, langsomt fodtrampet over 12-timer, spontangæret på naturligt gær og modnet på gamle barrique før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Pinot Noir Pur

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodtrampet, syv dages koldmaceration efterfulgt af syv dages punch down skinmaceration, hvor 30% macereres carbonisk, spontangæret på naturligt gær og modnet på gamle barriques før flaskning.
Certificering: Økologisk

+ Flora

Type: Rødvin
Drue(r): Dornfelder
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodtrampet, 60% af druerne er macereret seks uger og 40% carbonisk macereret, spontangæret på naturligt gær og modnet på gamle fade før flaskning.
Certificering: Økologisk

**+ Brand Red **

Type: Rødvin
Drue(r): Portugieser & Cabernet Franc (85% / 15%)
Jordbund: Ler & kalksten
Vinifikation: Håndhøstet, fodtrampet, hele klaser Portugieser macereret 3-4 dage og Cabernet Franc carbonisk macereret i en uge, spontangæret på naturligt gær og modnet i ståltank før flaskning.
Certificering: Økologisk